Selecteer een pagina

Mooie boodschap

 

 

 

01

Verzuim 18+; we missen je

Met het project Verzuim 18+, we missen je, heeft Ingrado in het hele land een beweging in gang gezet om verzuim 18+ preventief aan te pakken. Tijdens de slotbijeenkomst is gepresenteerd wat er allemaal beweegt rond verzuim 18+. Een bijeenkomst die draaide om professionals die de spil vormen tussen de jongeren en de partners met wie schooluitval voorkomen kan worden.

02

Leren en werken

In het Werkbedrijf Regio Zwolle bundelen veertien gemeenten, werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen en het UWV  hun krachten voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Het Leerwerkloket Regio Zwolle en het Werkbedrijf Regio Zwolle reden met een Amerikaanse schoolbus door de regio om jongeren op weg te helpen richting leren en werken. De busrit was een activiteit in het kader van het Festival van het leren, een wereldwijd initiatief van UNESCO.

03

Jouw inzet wordt gezien!

In het Werkbedrijf Regio Zwolle bundelen veertien gemeenten, werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen en het UWV hun krachten voor een inclusieve arbeidsmarkt.

Het doel van ‘Reuring in de regio; jouw inzet wordt gezien!’ was om 1.000 banen te realiseren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door middel van bedrijfsbezoeken, ontbijtsessies en een feestelijke afsluiting op praktijkschool De Maat/ATC Ommen in aanwezigheid van staatssecretaris Jetta Klijnsma.

04

VSV Event IJsselvecht

Regio IJssel Vecht staat in de landelijke top drie van regio’s die met succes het aantal voortijdig schoolverlaters de afgelopen vier jaar hebben teruggedrongen.

Met het VSV Event werd de convenantsperiode afgesloten en een nieuwe periode op een inspirerende manier afgetrapt. Een periode waarin gemeente en onderwijs wederom gezamenlijk optrekken om schooluitval in de regio tegen te gaan.

05

Een toekomstdroom voor iedere jongere

Maar liefst 145 professionals kwamen tijdens een inspiratieconferentie samen om bij te dragen aan toekomstdromen voor jongeren. Een dag lang werden voorbeelden uitgewisseld en samen een blik op de toekomst gericht.