Selecteer een pagina

Template | Breinbox

“Ik geloof echt in de kracht van teamwerk, in de kracht van dromen en in de absolute noodzaak van een ondersteunende structuur.”

Structuur :: Intro

Iedereen is op zoek naar structuur. Of je nou helemaal niet georganiseerd bent. Juist wel of ergens daartussen in. Die zoektocht is niet vreemd want ons brein houdt namelijk van structuur. Het verlangen ernaar kun je dus eigenlijk niet uit- of aanzetten. Het is er. Iets anders wat zich ook in ons brein bevindt, is de vaardigheid om te plannen. Dat zit in onze grote hersenen en is wat ons onderscheidt van dieren. Je hebt dus al een goede basis om mee te beginnen: 1) het brein houdt van structuur én 2) het brein bezit de vaardigheid om te plannen.

Rust

Jij en ik. Jouw brein en het mijne. Wij functioneren op ons best als we uitgerust zijn. Na een nachtje heerlijk slapen, een lekker ontbijt in de ochtend, geen oponthoud naar het werk. Dan kunnen we de wereld aan! Je brein is leeg. Uitgerust. Klaar om gevuld te worden. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar wat ik hierboven beschrijf gebeurt me niet het hele jaar door. Dus moeten we ons brein een handje helpen om het voldoende ruimte en rust te geven. De ruimte om creatieve oplossingen te bedenken, op zoek te gaan naar antwoorden op vragen of oplossingen voor problemen. Kortom, om te doen waar ze goed in is.

Waardoor jij kunt doen waar jij goed in bent.

Stress

Ons brein heeft niet alleen rust en ruimte nodig. Een beetje stress helpt ons ook optimaal te functioneren. Gezonde stress dan welteverstaan. Situaties waarin sprake is van over-belasting, over-prikkeling en over-spanning zetten je op een ongezond spoor. Maar alleen met ontspannende vakanties en op een berg mediteren kom je er ook niet. Plus, bij velen van ons ziet het leven er ook niet zo uit.

Duik in je brein

Waarom lukt het mij niet om structuur aan te brengen in mijn werk?/ 
Hoe kan ik beter plannen?
Waarom ging het zo goed en nu niet meer? De antwoorden op deze vragen zitten opgeslagen in je brein. Misschien niet aan de oppervlakte maar ze zitten er wel. En omdat er zoveel opgeslagen zit in je brein – soms ver weg gestopt – is het belangrijk om je eigen brein te begrijpen. Dus dat gaan we vandaag ook weer doen: breinwerk.

Structuur :: Breinwerk

Wist je dat er in het hoofd van een gemiddelde vrouw per dag meer dan 60.000 gedachten over elkaar heen buitelen?

Helaas staat van al die gedachten het grootste deel in de herhaalstand. Daar heb je dus niets aan. En dan heb ik het nog niet eens over al die losse eindjes in je hoofd.

Terwijl we kunnen denken wat we willen. Wanneer we willen. Heerlijk toch, de enorme vrijheid die daarin zit? En ondanks die vrijheid zitten er in die 60.000 gedachten veel negatieve tussen. Terwijl positieve gedachten juist zo krachtig zijn.

Natuurlijk…waarom niet?!

Pak pen en papier. En schrijf een droom op die te maken heeft met structuur in je werk.

Een tip als je het lastig vindt om te beginnen: Ik droom van de dag waarop…

Beschrijf je droom in detail. Wat denk je als je je droom bereikt hebt? Hoe voel je je dan? Hoe reageert je lichaam? Vlinders in je buik, ruimte in je hoofd, maak je een vreugdedans? Maak er jouw verhaal van (er is toch niemand anders die het leest) waarin je mensen, plaatsen en kleuren betrekt.

Sluit je droom positief af met zoiets als:

En of ik dit geloof? Natuurlijk…waarom niet?!

Je kunt het niet fout doen dus geef het lekker de ruimte.

Schrijf zo vaak je wilt. Iedere dag of iedere week een andere droom. Om je brein alvast seintjes te geven dat je eraan komt!

P.S. Zoals gewoonlijk vind je onder het breinwerk een audio waarin ik mijn ervaring deel en verder inga op structuur. Zoals: heeft een ja, maar persoon invloed op je zoektocht naar structuur? En waarom dingen waar je zo enthousiast over bent, niet echt blijven hangen.

Chapter 3 : Responsive Design

Duis egestas aliquet aliquet. Maecenas erat eros, fringilla et leo eget, viverra pretium nulla. Quisque sed augue tincidunt, posuere dui tempor, dapibus nisi. Donec vel lectus sapien.

2hrs. 27min.

Chapter 4 : Interaction and Motion

Duis egestas aliquet aliquet. Maecenas erat eros, fringilla et leo eget, viverra pretium nulla. Quisque sed augue tincidunt, posuere dui tempor, dapibus nisi. Donec vel lectus sapien.

2hrs 1min.

Free Courses

Duis egestas aliquet aliquet. Maecenas erat eros, fringilla et leo eget, viverra pretium nulla. Quisque sed augue tincidunt, posuere dui tempor.

Premium Courses

Duis egestas aliquet aliquet. Maecenas erat eros, fringilla et leo eget, viverra pretium nulla. Quisque sed augue tincidunt, posuere dui tempor.

Ready to get started?

Get in touch, or create an account